Nova edició del programa Referents d’Ocupació Juvenil

Inici » Blog » Notícies » Públic general » Serveis municipals de joventut » Nova edició del programa Referents d’Ocupació Juvenil

El Programa Referents d'Ocupació Juvenil acompanya a les persones joves d'entre 16 i 29 anys en orientació acadèmica, laboral i ocupacional

Aquest gener s’ha posat en marxa una nova edició del “Programa Referents d’Ocupació Juvenil del Vallès Oriental” (PROJ).  

El PROJ és un programa pel qual el Servei Comarcal de Joventut posa a disposició de la comarca a dues tècniques d’orientació, la Mònica i la Karma, que atenen a les persones joves d’entre 16 i 29 anys del Vallès Oriental, que en algun moment necessiten tenir més eines i informació sobre estudis, formació, moment vital i ocupacional. L’objectiu d’aquest servei és acompanyar-les i fer-los més fàcil el pas del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional. 

El PROJ és una iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), a nivell comarcal els ajuntaments que ho desitgen participen del programa signant un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental. En aquest sentit, els ajuntaments fan una aportació econòmica anual (que es calcula en funció del volum de persones joves del municipi), i implica la dedicació d’unes hores mensuals d’una de les tècniques descentralitzades a la realitat del municipi, en matèria d’orientació juvenil.

La descentralització del programa inclou la coordinació bilateral i el suport a les diverses persones de referència, familiars i personal tècnic (de Joventut, Educació, Ocupació, Serveis socials, Salut, Esports…). Per això és vital el treball en xarxa amb l’univers sistèmic i transversal que envolta a la persona jove.  Les atencions es fan presencial o virtualment, mitjançant assessoraments individualitzats, o grupals amb tallers, dinàmiques de grup… als espais i equipaments juvenils de referència o als centres educatius.

Aquest 2022, un total de 15 ajuntaments de la comarca ha sol·licitat descentralitzar el Programa ROJ per poder gaudir d’intervencions específiques en el seu municipi. Aquests municipis són: Aiguafreda, Campins, Cànoves i Samalús, FigaróMontmany, l’Ametlla del Vallès, la Roca del Vallès, Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Palautordera, Tagamanent, Vallromanes i Vilanova del Vallès.    

Els municipis de Canovelles i de Granollers, impulsen el Programa ROJ de forma específica. Per la resta de municipis de la comarca, les persones joves són ateses per l’Oficina Jove (OJVO) i es pot demanar cita al correu oficinajove@vallesoriental.cat o directament amb el següent formulari.

Tots els serveis i informacions d’interès juvenil que s’ofereixen des de l’OJVO es poden trobar al web www.vallesjove.cat   

El Programa Referents d’Ocupació Juvenil promogut pel SOC, està cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu. Va iniciar l’any 2018, com a evolució del que havia estat des de 2015,  el programa de la Xarxa d’impulsors de la Garantia Juvenil.  

Cartell 2022

Per a més informació: 

Tant si sou joves, persones de referència o professionals, podeu també posar-vos en contacte amb la Karma i la Mònica al correu:  ocupaciojuvenil.vallesoriental@oficinajove.cat

Feu un comentari

Servei d'informació juvenil

Formació, educació, oci i lleure, vacances, tramitació de carnets internacionals… També pots trobar aquest informació al teu municipi. Consulta on tens el Punt d’Informació Juvenil més proper a l’apartat de municipis.