Jornada “Mirades joves als malestars (post)pandèmics”

Inici » Blog » Notícies » Jornada “Mirades joves als malestars (post)pandèmics”

Una centena de professionals que treballen amb joves participen a la XI Jornada de la Taula de Salut Jove del Vallès Oriental.

Aquest divendres 19 de novembre s’ha celebrat la XI Jornada de la Taula de Salut Jove del Vallès Oriental: “Mirades joves als malestars (post)pandèmics” al Teatre-Auditori de Can Palots, a Canovelles.

Els continguts de la Jornada han estat els següents:

Benvinguda institucional: a càrrec de Marc Uriach, Conseller de Joventut del Consell Comarcal del Vallès Oriental, i Yolanda Sánchez, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Canovelles.

Ponència principal “La salut mental des de la perspectiva de la complexitat”, a càrrec de Paula Castellsagué i Gemma Lapaz, de l’Associació Abilis. S’ha fet una anàlisi de la salut mental de les persones joves en el context actual, abordant l’impacte de la pandèmia i altres factors clau. També s’han exposat dues propostes d’investigació crítica en Salut Mental Col·lectiva, que reflexionen sobre com podem acompanyar a les persones joves en salut mental des de la perspectiva de la complexitat, com a professionals i/o a través de les xarxes de suport comunitari.

Taula rodona “Propostes de gestió emocional, moderada per Francesc Boix i amb la participació d’Anna Rigat, especialista en Pedagogia i Psicologia, Juanjo Camarena, de l’Associació Teatre del Buit, i Carme Ortega i Núria Ruiz, dinamitzadora juvenil i educadora de carrer de Caldes de Montbui.

En aquest espai de diàleg i reflexió s’ha iniciat mitjançant un vídeo que la Taula de Salut Jove del Vallès Oriental va encarregar a la Juliana Canet i en Joan Grivé, dos joves comunicadors de la comarca. Posteriorment s’han intercanviat enfocaments, eines i experiències sobre com acompanyar emocionalment a les persones joves en els seus processos de malestar.

Tancament a càrrec de l’Associació Teatre del Buit, clownclusions de la Jornada.

Feu un comentari

Servei d'informació juvenil

Formació, educació, oci i lleure, vacances, tramitació de carnets internacionals… També pots trobar aquest informació al teu municipi. Consulta on tens el Punt d’Informació Juvenil més proper a l’apartat de municipis.