Capacitació tècnica en drogodependències

Inici » Blog » Notícies » Capacitació tècnica en drogodependències

Una dotzena de professionals de joventut del Vallès Oriental han participat aquesta setmana en una capacitació tècnica en el món de les drogodependències en adolescents i joves, amb l’objectiu de formar-se en l’abordatge d’aquesta problemàtica des dels serveis municipals i comarcal.

L’entitat formadora ha estat Projecte Home. Aquesta acció s’emmarca en el recurs “Actuacions de prevenció i detecció d’addiccions en adolescents i joves” de la Diputació de Barcelona, que el Servei Comarcal de Joventut va sol·licitar després d’aprovar-se en un plenari tècnic de joventut.

En aquesta formació s’han abordat continguts com la situació actual del consum en l’adolescència, patrons de consum, prevenció i detecció del consum de substàncies en adolescents i joves, factors de risc, factors de protecció, detecció, afectació cognitiva, abordatge del consum de substàncies, intervenció amb l’adolescent i la seva família, importància del treball en xarxa en la prevenció i recursos especialitzats.

Aquesta acció formativa s’emmarca en la programació de formacions per a professionals de joventut del Vallès Oriental que s’han organitzat des del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i l’Agència Catalana de la Joventut, i a partir de les demandes, interessos, necessitats i inquietuds dels i les professionals de joventut de la comarca.

Les pròximes formacions seran:

  • 14 d’octubre, d’11h a 13h, al Centre Juvenil Sputnik (Montornès del Vallès): Introducció a l’Economia Social i Solidària: Fonaments teòrics i presentació d’experiències a la comarca
  • 3, 10, 17 i 24 de novembre, de 9.30h a 13.30h, a l’Equipament Juvenil El Toc (Caldes de Montbui): Enfocament intercultural

Si algun/a professional vol rebre més informació o li agradaria participar d’aquestes formacions, pot escriure a joventut@vallesoriental.cat

Deixa un comentari

Servei d'informació juvenil

Formació, educació, oci i lleure, vacances, tramitació de carnets internacionals… També pots trobar aquest informació al teu municipi. Consulta on tens el Punt d’Informació Juvenil més proper a l’apartat de municipis.