TREBALL · Recursos

Serveis públics d'ocupació

 SERVEIS PÚBLICS:

 

A l’hora de cercar feina és molt important que utilitzem tots els canals disponibles, ja que d’aquesta manera augmentarem les possibilitats per trobar feina. Un dels canals que tenim a  la nostre disposició són els serveis públics d’ocupació. Són serveis d’accés gratuït que ens ajudaran en la nostre recerca de feina oferint-nos orientació, cursos formatius per millorar el nostre currículum, accés a les ofertes de treball de les seves borses, entre d’altres.

 

De quins serveis públics disposem?

SERVEI D'OCUPACIÓ DE CATALUNYA (SOC) / OFICINA DE TREBALL DE LA GENERALITAT (OTG)


El SOC és el Servei d'Ocupació de Catalunya i ofereix diferents serveis d'àmbit laboral per totes aquelles persones que estiguin cercant feina, ja sigui perquè estan a l'atur, o perquè volen millorar la seva situació laboral.
La presència d'aquest servei al llarg del territori està representada a través de les Oficines de Treball de la Generalitat. En aquestes oficines podrem realitzar presencialment els tràmits que necessitem. Cal tenir en compte que el primer pas serà adreçar-se a la oficina que pertoqui per inscriure's. Per saber a quina oficina ens hem de dirigir podem utilitzar el cercador d'oficines de treball que hi ha a la pàgina web del SOC:http://serveiocupacio.gencat.cat/ca/soc/oficines- de-treball/cercador-doficines-de-treball/

A la comarca podeu trobar:

Oficina de treball Granollers I - Franqueses

Carrer del Primer Marquès de Les Franqueses, 146, Granollers.
Horari d'atenció: de 8:30 a 14h.
Telèfon de contacte: 93 849 98 22
Altres telèfons: 93 861 63 07 (Contractes) / 93 861 63 10 (Ofertes) / 93 861 63 08 (Prestacions)
Aquesta oficina és per a persones empadronades a: l'Ametlla del Vallès, Canovelles, Les Franqueses del Vallès, La Garriga, Granollers, La Roca del Vallès i Vilanova del Vallès.

Oficina de treball Granollers II - Perifèira 

Avinguda Marie Curie, 25-27, Granollers.
Horari d'atenció: de 8:30 a 14h.
Telèfon de contacte: 93 861 15 70
Altres telèfons: 93 861 16 76 (Contractes) / 93 861 16 73 (Ofertes) / 93 861 16 75 (Prestacions)
Aquesta oficina és per a persones empadronades a: Aiguafreda, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Campins, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Castellcir, Castellterçol, Figaró-Montmany, Fogars de Montclús, Granera, Lliçà d'Amunt, Llinars del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Montseny, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Codines, Sant Pere de Vilamajor, Sant Quirze Safaja, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Tagamanent, Vallgorguina, Vallromanes i Vilalba Sasserra.

Oficina de treball Mollet

Carrer Burgos, 51, Mollet del Vallès.
Horari d'atenció: de 8:30 a 14h.
Telèfon de contacte: 93 570 66 51
Altres telèfons: 93 579 51 28 (Demandes de feina)
Aquesta oficina és per a persones empadronades a: Mollet del Vallès, La Llagosta, Parets del Vallès, Martorelles, Lliçà de Vall i Sant Fost de Campsentelles.

En aquestes oficines podreu realitzar els tràmits següents:

  • Imprimir certificats i informes
  • Cercar cursos
  • Informació i sol·liciutds de prestacions
  • Renovar l'atur
  • Cercar ofertes de feina
  • Canviar dades personals
  • Canviar la situació administrativa
  • Demanar recordatori de la paraula de Pas/PIN
  • Canviar la paraula de Pas/PIN

El Servei d'Ocupació de Catalunya disposa d'una pàgina web on s'hi publiquen aquelles ofertes de feina que són gestionades des del servei i les oficines de treball: www.feinaactiva.gencat.catSERVEI LOCAL D'OCUPACIÓ


La majoria d'ajuntaments, diputacions o consells comarcals, disposen de serveis de promoció local i ocupació per poder atendre les necessitats específiques del seu mercat de treball, al mateix temps que ofereixen formacions, borsa de treball, entre d'altres.

A la província de Barcelona diferents serveis locals s'han unit creant la Xarxa de Serveis Locals d'Ocupació de la Província de Barcelona (Xaloc). Aquesta xarxa, impulsada per la Diputació de Barcelona, està formada per 165 serveis locals d'ocupació amb un abast territorial de més de 200 municipis.

Els serveis locals d'ocupació ofereixen orientació laboral, formació en competències professionals i una borsa de treball. Cada municipi gestiona les ofertes de feina del seu propi territori però a través del web www.xaloc.diba.cat/, podràs consultar les ofertes dels serveis locals d'ocupació de la Província de Barcelona ordenades per comarca/municipi i per família professional. També podràs presentar la teva candidatura online sempre i quan t'hagis inscrit prèviament al teu servei local d'ocupació. En aquest enllaç www.xaloc.diba.cat/el-meu-municipi trobaràs els diferents serveis locals d'ocupació que hi ha a la xarxa Xaloc.

Referents d'Ocupació Juvenil
Aquest programa té per objectiu facilitar i acompanyar les persones joves en la seva transició del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional. Va desitant a joves entre 16 i 29 anys.
- Aquí podreu trobar una infografia que han fet les Referents del Vallès Oriental per tal de poder conèixer millor la seva figura.
- Aquí la informació sobre una càpsula que es realitzar a instituts però que també poden oferir a Serveis d'Informació Juvenil.Documents

Serveis públics ocupació
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de cookies