GARANTIA JUVENIL · Recursos de Garantia Juvenil

Recursos Garantia Juvenil

 A continuació et presentem els principals recursos als que pots accedir un cop estàs inscrit/a al Programa de Garantia Juvenil. Si vols saber quins cursos, formacions i programes concrets i hi ha a la comarca i dins de cada línia, no dubtis en posar-te en contacte  amb nosaltres!

 

CONTRACTACIÓ EN PRÀCTIQUES

Es tracta de contractes de 6 mesos per treballar en Ajuntaments, Consells Comarcals i entitats sense afany de lucre arreu del territori. Les ofertes estaran destinades a persones joves amb titulació universitària, cicles formatius o certificat de professionalitat. 

OFERTES AL CONSELL COMARCAL DEL VALLÈS ORIENTAL (TANCAT)

OFERTES A L'AJUNTAMENT DE GRANOLLERS 
(TANCAT)

OFERTES A L'AJUNTAMENT DEL FIGARÓ-MONTMANY (TANCAT)

OFERTES A L'AJUNTAMENT DE LA LLAGOSTA (TANCAT)

JOVES PER L’OCUPACIÓ

El programa Joves per l’Ocupació t’ofereix formació professional durant aproximadament 12 mesos perquè puguis aconseguir un contracte laboral. És una iniciativa indicada especialment per a persones joves que no tenen el títol d’ESO i/o amb poca (o sense) experiència professional, i que volen reprendre la seva formació. (TANCAT)


FEM OCUPACIÓ PER JOVES

El programa Fem ocupació per a joves et permet obtenir una qualificació a través d’una contractació. És a dir, alhora que et formes, adquireixes experiència professional. T’orienten i un tutor et fa un seguiment individualitzat. Actualment es troba tancada la selecció de joves.


PROGRAMES INTEGRALS

Sigui quin sigui el teu punt de partida, els Programes Integrals t’orienten de manera individualitzada. Aquests programes et poden oferir, d'una banda, serveis d’orientació i tutorització, i de l'altra, formació i/o adquisició d’experiència professional.

Així mateix, el programes integrals es desenvolupen en tres etapes diferents, les quals inclouen una o més accions. Aquestes etapes són: acollida, orientació i disseny del full de ruta de l’itinerari personal; execució del full de ruta personal, i inserció laboral i/o retorn al sistema educatiu.

ü  ENDAVANT JOVE! (Montornès del Vallès) (TANCAT)

§   Programa integral d’acompanyament i suport a la inserció i/o al retorn al Sistema Educatiu.

ü  INNJOVE! (Fundació Universitària Martí l’Humà i altres) (TANCAT)

§   Programa d’Orientació i Acompanyament per a incrementar les competències professinals i assolir una inserció laboral en l’àmbit del teu interès.

ü  GENTIS Integrals (Fundació GENTIS - Sant Celoni)  (TANCAT)

§   Programa d’Orientació, acompanyament i suport a la inserció laboral de joves. Suport en el DIsseny de l'itinerari formatiu i/o laboral segons el vostre interès i motivació.

PROJECTES SINGULARS

La Garantia Juvenil disposa de projectes Singulars adaptats a les necessitats de cada comarca. Hi ha iniciatives de formació i orientació, suport a l’emprenedoria, mobilitat internacional i/o contractació per a ocupacions concretes.

Al següent ENLLAÇ pots consultar quines opcions tens a prop i quines s’adapten millor al que busques. A més, alguns programes que es realitzen a la comarca són:

ü  Singular Talent 2.0 (AIM SOLO) (TANCAT)

§   Dirigit a joves titulats universitaris o en CFGS. Cada lloc de treball és diferent per cada empresa encara que la posició professional sigui la mateixa i es dediquin al mateix. És per això que Singular Talent 2.0 connectarà un lloc de treball singular amb el jove singular que reunirà totes les característiques professionals i personals (talent) necessàries per encaixar en aquell lloc de treball concret.

ü  AS Crea Tech: Emprenedoria amb Tecnologia (AIM SOLO) (TANCAT)

§   Un projecte creat des de l'agrupació de 3 entitats especialistes en les seves àrees o àmbits empresarials: la tecnologia, el talent emprenedor i l'experiència i cultura emprenedora. AENTEG, AIM-SOLO, la Càtedra FpdGi (Fundació Princesa de Girona de joves emprenedors) s'agrupen perquè joves emprenedors puguin fer realitat la seva idea de negoci, oferint-los assessorament, acompanyament, formació i eines tecnològiques per a la creació, desenvolupament i creixement del seu negoci, ja sigui com a autoocupació o en la creació de la seva empresa.

ü  Gent molt Capaç (Sant Tomàs, TacOsona, Viver de Bell-lloc) (TANCAT)

§   Adreçat a joves amb diversitat funcional, concretament discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental. En aquest projecte es tenen en compte les preferències i motivacions dels futurs participants i les necessitats del mercat de treball. L'objectiu és assolir un contracte de formació en els centres de treball i la contractació final.

ü  Mobilitat i Inserció Laboral Joves NOEF a Alemanya (Bridge4Mobility)(TANCAT)

§   Es tracta d'un projecte de mobilitat i inserció laboral a Alemanya per a joves no ocupats ni en processos d'educació o formació (NOEF). A través d'aquest projecte, 200 joves de 5 comarques catalanes seran acuradament seleccionats/des i tindran l'oportunitat de formar-se en l'idioma alemany, realitzar un període de pràctiques durant un mes a una empresa alemanya i, en cas de superar les pràctiques, signar un contracte laboral en modalitat d'aprenentatge amb l'empresa alemanya (FP dual = 3 setmanes de treball + 1 setmana de classes teòriques) en la mateixa. L'objectiu és la millora de les competències professionals dels participants, que aprendran un ofici concret amb titulació oficial alemanya durant la seva estada de 3 a 3,5 anys a l'empresa alemanya. En tractar-se d'un contracte laboral (amb cotització i sou), cada participant podrà viure de manera independent al país destí.

ü  Fes-te Singular (EMFO, SL) (TANCAT)

§   Projecte que té per objectius, entre d'altres, que joves puguin aconseguir la certificació oficial d'Anglès de nivell B1 o B2, assolir la certificació oficial ACTIC nivell mitjà d'Informàtica, realitzar un videocurrículum i vincular-lo, com a mínim, a una xarxa social de recerca de feina, i millorar les competències instrumentals relacionades amb l'ocupació amb pràctiques en empreses.

ü Massatges estètics i tècniques sensorials associades (Evolució 98 SL) (TANCAT)

§   Orientació professional, informació laboral i acompanyament en la cerca d'ocupació, formació per a l'obtenció del certificat de professionalitat "Massatges estètics i tècniques sensorials associades", i pràctiques no laborals en empreses. Els participants rebran un incentiu mensual de 150€ durant la seva formació.PROGRAMA NOVES OPORTUNITATS

Si no tens cap titulació, no estàs estudiant, no treballes i no tens clar quin camí seguir, la Garantia Juvenil et vol ajudar amb el programa de Noves Oportunitats.

Descobreix què és el que realment t’agrada, marca’t  un objectiu professional que t’il·lusioni de veritat i es dissenyarà conjuntament un pla per aconseguir-ho. Tria la formació que millor s’adapti al que necessites i prepara’t per arribar allà on et proposis.

T’acompanyen a construir el teu projecte professional d’una manera diferent, amb un itinerari de llarg recorregut que pot durar fins a dos anys.

ü  Centre Noves Oportunitats  

 

CURSOS DE FORMACIÓ – CAMBRA DE COMERÇ

Dins el Programa PICE (Programa Integral de Qualificació i Ocupació), la Cambra de Comerç disposa d’una àmplia oferta formativa per a les persones joves inscrites al Sistema de Garantia Juvenil. L’objectiu d’aquestes formacions és millorar l’ocupabilitat de les i els joves.

A continuació podeu veure quins són els cursos que hi ha actualment a la comarca del Vallès Oriental:

(TANCAT)

Més informació a: http://www.garantiajuvenilcambra.org/formacions/

EMPRENEDORIA

ü  Informació sobre Subvencions per afavorir la incorporació al mercat de treball de joves acollits al Programa de Garantia Juvenil

ü  Programa Vives, Aprende y Emprende. Itineraris d'emprenedoria social

ALTRES CURSOS DE FORMACIÓ I PROGRAMES

ü  Projecte FEIN@JOVE (Cardedeu)

ü  Cursos gratuïts a MORDERED


MOBILITAT INTERNACIONAL

Projectes per realitzar formació i/o pràctiques en països de la Unió Europea. El jove rebrà preparació prèvia a l'estada a l'estranger, un tutor en tot moment i seguiment posterior a les pràctiques.

ü Programa TLN Mobilicat:

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de cookies